Składniki
  • 1 łyżka posiekanej cebuli
  • 1 łyżka „masła”
  • sos biały
  • 2 szklanki soku pomidorowego
  • 1 łyżka świeżego soku z cytryny
Sposób przygotowania

1. Do rondla wlewamy odrobinę oleju roślinnego i na „maśle”obsmażamy cebulę.
2. Łączymy „mleko” z mąką i wraz z resztą składników na biały sos wlewamy do rondelka.
Gotujemy przez 1 minutę.
3. Dodajemy resztę składników i doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy przez 5 minut.
4. Podajemy na gorąco.

Smacznego!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 20 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.