Składniki
  • 1 kg dyni
  • 300 g brązowej soczewicy
  • 500 g mięsistych pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
  • mielona papryka
  • bulion warzywny instant
Sposób przygotowania

Zalaną 2 litrami wody soczewicę pogotować 30 min., odcedzić; dynię obrać i pokroić w kostkę, a pomidory grubo posiekać.
Cebule obrać, pokroić i podsmażyć na oliwie z przyprawami.
Dodać pomidory, poddusić, dorzucić soczewicę. Razem gotować jeszcze ok. 30 min. na wolnym ogniu, a na koniec doprawić bulionem instant.

To propozycja dla osób na diecie bezmlecznej.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 15 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.