Składniki
- 40 dag wołowiny na zrazy
- 4 suszone grzyby
- 1 kwaszony ogórek i 1 cebula
- 10 dag boczku
- 1/3 szklanki śmietany
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 3 łyżki oleju
- sól,pieprz
Opis wykonania
1. Suszone grzyby namocz w szklance wody, następnie ugotuj do miękkości. Wołowinę opłucz,osusz, potnij na 4 plasterki. Kawałki mięsa rozbij oprósz solą i pieprzem.
2.Ogórka i 2 grzyby pokrój w paseczki, a obraną cebulę w piórka. Płaty wołowiny posmaruj musztardą. Na mięsie ułóż cebulę oraz plasterki boczku, kawałki grzybów i ogórka. Ciasno zwiń roladki obwiń nicią.
3. Rozgrzej olej, zrumień na nim zrazy ,podlej wywarem z grzybów ,dodaj pozostałe grzyby, przypraw solą i pieprzem.Duś 60 minut, wlej śmietanę, ponownie przypraw.
RADA
Dobrze smakuje z pieczonymi ziemniakami.
Smacznego!