Składniki
  • 6 średniej wielkości ziemniaki (500 g)
  • sól jodowana
  • 1 rzodkiewka
  • pęczek szczypiorku
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • 6 czubatych łyżek chudego sera
  • 2 łyżki świeżego sera o małej zawartości tłuszczu
  • 4 łyżeczki chrzanu grubo zmielony pieprz
Sposób przygotowania

1. Ziemniaki umyć i gotować ok. 20 minut w osolonej wodzie.

2. Rzodkiewki obrać i drobno zetrzeć. Szczypiorek i pietruszkę opłukać, osuszać, posiekać.

3. Twaróg, świeży ser, chrzan, rzodkiew, szczypiorek i pietruszkę wymieszać za pomocą trzepaczki. Masa powinna mieć kremową konsystencję – jeśli będzie trzeba dodać troszkę gazowanej wody mineralnej. Przyprawić solą i pieprzem.

4. Ziemniaki odcedzić, podawać bez obierania z twarogiem i chrzanem. 

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.