Składniki
- 50 dag makaronu wstążki
- podwójna pierś z kurczaka
- 4 ostre marynowane papryczki chilli
- zielona papryka
- mały kubek śmietany 18 %
- ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz
- suszony rozmaryn
Opis wykonania
1. Pierś kurczaka umyj, pokrój w paski, oprósz solą i pieprzem. Makaron ugotuj. Trzymaj w cieple.
2. Zieloną paprykę przekrój na pół, wytnij nasienie, potnij w paski. Mięso zrumień ze wszystkich stron w rondlu na reszcie oleju, dodaj pokrojoną paprykę. Gdy zmięknie, zmniejsz ogień i dodaj śmietany. Dodaj papryczki chilli, rozgnieciony czosnek, szczyptę rozmarynu i duś pod przykryciem około 15 minut. Sos wymieszaj z makaronem i od razu podawaj.
Smacznego!!!