Składniki

  • 50 dag makaronu wstążki
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 4 ostre marynowane papryczki chilli
  • zielona papryka
  • mały kubek śmietany 18 %
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • suszony rozmaryn

Opis wykonania

1. Pierś kurczaka umyj, pokrój w paski, oprósz solą i pieprzem. Makaron ugotuj. Trzymaj w cieple.

2. Zieloną paprykę przekrój na pół, wytnij nasienie, potnij w paski. Mięso zrumień ze wszystkich stron w rondlu na reszcie oleju, dodaj pokrojoną paprykę. Gdy zmięknie, zmniejsz ogień i dodaj śmietany. Dodaj papryczki chilli, rozgnieciony czosnek, szczyptę rozmarynu i duś pod przykryciem około 15 minut. Sos wymieszaj z makaronem i od razu podawaj.

Smacznego!!!