Składniki
Składniki
- * 1 szt dorsz,
- 6 szt truskawki,
- 1/2 szt limonka,
- 1/4 szt papryczka chilli,
- 1 cm imbir,
- 2 łyżki sos sojowy TaoTao
- 1 łyżka miód płynny,
- 1 łyżka olej,
- koperek,
- kolendra
- pieprz kamis
Sposób przygotowania
Opis wykonania
Filet opłukać osuszyć .Imbir drobno posiekać wymieszać z miodem ,sosem sojowym,i olejem . w tą marynatę włożyć rybę . Odstawić na 10 min .Robimy salsę .Truskawki kroimy w kosteczkę ,dodajemy sok z limonki z ok 1/2 sztuki .Kolendrę ,koperek i chilli siekamy dodajemy do salsy .Rybę wyciągamy z marynaty i pieczemy w piekarniku w 190 stopniach ok 10 min . Gotowa rybę podajemy z salsą .Doprawiamy pieprzem
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 25 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 2