Składniki
  • mały świeży ogórek
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 25-35 dag kiełków sojowych
  • 10 dag orzechów laskowych
  • pomarancza
  • 15 dag sera feta
  • NA SOS:
  • pomarańcza
  • 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
  • łyżka musztardy francuskiej
  • sól,pieprz
Sposób przygotowania

1. Kiełki sojowe blanszuj przez minutę w gorącej /wrzącej wodzie.Odsącz papierowym ręcznikiem.Usuń możliwie jak najwięcej wody 
2. Przygotuj sos: wyciśnij sok z pomarańczy,ubijając połącz go z olejem z orzechów włoskich dodaj musztardę,sól,pieprz.
3. Upraż na suchej patelni orzechy laskowe,po czym lekko je posiekaj.
4. Fetę osusz papierowym ręcznikiem i pokrój ostrym nożem w niewielką kostkę.
5. Pomarańcze obierz i wykrój cząstki miąższu z białej osłonki.
6. Pokrój możliwie najdrobniej ogórek i łodygi selera.
7. Wymieszaj ser,kiełki,orzechy,ogórek,łodygi selera i pomarańczę.
8. Polej sałatkę sosem i lekko wymieszaj.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 20 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.