Składniki
- 1 opakowanie żelatyny
- 1/2 szklanki zimnej wody
- 1 łyżeczka cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki octu
- 1 łyżka świeżego soku z cytryny
- 1 szklanka bulionu,wody lub soku
- 1,5-2 szklanki warzyw
- seler,cebula,pieczarki,marchew,czarne oliwki(może być tez tuńczyk i mięso z kurczaka)
Opis wykonania
1. Do garnka wlewamy 1/2 szklanki zimnej wody, wsypujemy żelatynę. Podgrzewamy ok. 3 minuty cały czas mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Zdejmujemy z ognia i dodajemy wszystkie składniki oprócz warzyw.
2. Schładzamy, co jakiś czas mieszając, aż lekko zgęstnieje. Wrzucamy warzywa i wlewamy do jednej dużej miski lub kilku mniejszych.
3. Schładzamy aż całkiem zgęstnieje.
Rada!
Zamiast samych warzyw można dodać mięsko lub rybę.
Smacznego!!!