Składniki
- 4 plastry gotowanej szynki
- 5 dag plastrów wędzonego łososia
- 6 pomidorków koktajlowych
- 3 jajka
- 3 garście miksu sałat (rukoli, endywii)
- po 2 łyżki groszku,fasoli i kukurydzy
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kosteczkę.
2. Połowę łososia pokrój na małe kawałeczki, drugą połowę pokrój w dosyć długie paski. Pomidorki pokrój w ćwiartki. Mieszankę sałat umyj i osusz. Dodaj groszek i kukurydzę, fasolę, pomidorki, połowę łososia pokrojonego w kawałki. Dodaj majonez i wymieszaj przypraw sałatkę do smaku.
3. Na każdym plastrze szynki ułóż po dwie łyżki takiej sałatki. Zwiń w rulonik. Każdy owiń paskiem łososia. Schłodź w lodówce. Przed podaniem udekoruj gałązkami natki. Podawaj na liściach sałaty z białym pieczywem.
Smacznego!!!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 25 min.
Poziom trudności: średni
Liczba porcji: 4