Składniki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 małe cukinie
- 200 g pieczarek
- 2 łyżeczki tłoczonej na zimno oliwy z oliwek
- granulowany wywar warzywny
- grubo mielony pieprz
- 6 łyżek skondensowanego mleka
- pęczek szczypiorku
Sposób przygotowania
1. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Cukinie umyć i pokroić w grube plastry. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.
2. Olej rozgrzać w garnku i poddusić w nim na złoty kolor cebulę i czosnek. Dodać kawałki cukinii i grzybów, krótko dusić. Przyprawić granulowanym wywarem warzywnym i pieprzem. Dolać skondensowanego mleka, przybrać zieleniną.
Rada:
Idealne do tego dania pasuje ryż oraz makaron rurki.
Smacznego!!!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 40 min.
Poziom trudności: średni
Liczba porcji: 2