Składniki
- 1 kg drobnego mięsa wołowego
- 2 szklanki marchewki pokrojonej w kostkę
- 2 szklanki siekanego selera
- 1 duża pokrojona cebula
- 5 średnich ziemniaków w mundurkach, pokrojone w kostkę
- 1/2 kalarepki pokrojonej w kostkę
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
- 1 łyżka gorczycy
- 1 łyżka tapioki
Sposób przygotowania
1. Duże naczynie do pieczenia skrapiany tłuszczem roślinnym. Następnie układamy w nim wszystkie składniki. Oprószamy przyprawami i tapioką. Dokładnie mieszamy.
2. Naczynie przykrywamy. Pieczemy od 4-5 godzin w temperaturze 135 stopni. Potrawa piecze się powoli, więc nie wymaga mieszania.
Smacznego
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 4 min.
Poziom trudności: średni
Liczba porcji: 4