Składniki
- papier ryżowy
- awokado 1szt
- ocet balsamiczny
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- sól pieprz
- 4 łyżki Kuskus
Sposób przygotowania
Papier ryżowy moczymy w letniej wody aż zmięknie. Miękki układamy na desce .
Awokado przekrawamy wyciągamy pestkę i wyciągamy miąższ .Jajko gotujemy na twardo .Obieramy i miksujemy razem z awokado. Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy . Zimne kuskus dodajemy do masy z awokado. Mieszamy . doprawiamy czosnkiem sola i pieprzem do smaku. Formujemy z masy kulki układamy na środku papieru ryżowego .Zawijamy i sczepiamy wykałaczką .Układamy na talerzu kropimy octem balsamicznym .
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 15 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 3