Składniki
  • 100 g masła
  • 30 g brązowego cukru trzcinowego
  • 2 łyżki syropu cukrowego
  • 225 g płatków owsianych
  • pół łyżeczki przyprawy korzennej
  • 30 g sułtanek
  • 30 g rodzynek
  • 30 g suszonych moreli pokrojonych w kostkę
Sposób przygotowania

Nagrzać piekarnik do temp 180 st. Natłuścić formę do pieczenia. W dużym rondlu roztopić masło z cukrem i syropem. Dodać pozostałe składniki.
Wyłożyć masę na blachę. Piec ok 25 min.
Wyjąć by ciasto trochę przestygło, następnie uformować od szklanki 16 okrągłych placków. Wystudzić całkowicie w formie, po czym wyjąć.

dieta bezglutenowa, bez jajek i orzechów

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 15 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 16

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.