Składniki
- 100 g masła
- 30 g brązowego cukru trzcinowego
- 2 łyżki syropu cukrowego
- 225 g płatków owsianych
- pół łyżeczki przyprawy korzennej
- 30 g sułtanek
- 30 g rodzynek
- 30 g suszonych moreli pokrojonych w kostkę
Sposób przygotowania
Nagrzać piekarnik do temp 180 st. Natłuścić formę do pieczenia. W dużym rondlu roztopić masło z cukrem i syropem. Dodać pozostałe składniki.
Wyłożyć masę na blachę. Piec ok 25 min.
Wyjąć by ciasto trochę przestygło, następnie uformować od szklanki 16 okrągłych placków. Wystudzić całkowicie w formie, po czym wyjąć.
dieta bezglutenowa, bez jajek i orzechów
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 15 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 16