Składniki

  • 8 jajek
  • 10 dag pędów bambusa Vitasia
  • 5 grzybów mun
  • 20 dag piersi z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 dymki
  • 2 papryczki chilli
  • 150 ml bulionu
  • płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju sojowego
  • przyprawa 5 smaków
  • sól i pieprz

Opis wykonania

1. Grzyby mocz przez 30 minut w letniej wodzie, osącz i pokrój w paski. Mięso pokrój w paski, skrop sosem sojowym i wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem. Odstaw na 30 minut.

2. Jajka roztrzep z 8 łyżkami wody i szczyptą soli. Na 2 łyżkach oleju usmaż omlet i pokrój w paski. Na reszcie oleju podsmaż mięso, grzyby, posiekaną dymkę i chilli. Dodaj osączone pędy bambusa. Wlej bulion z mąką. Dopraw przyprawą chińską. Gotuj z 10 minut. Dodaj omlet i podgrzej.

Smacznego!!!