Składniki
- 8 jajek
- 10 dag pędów bambusa Vitasia
- 5 grzybów mun
- 20 dag piersi z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 3 dymki
- 2 papryczki chilli
- 150 ml bulionu
- płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki oleju sojowego
- przyprawa 5 smaków
- sól i pieprz
Opis wykonania
1. Grzyby mocz przez 30 minut w letniej wodzie, osącz i pokrój w paski. Mięso pokrój w paski, skrop sosem sojowym i wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem. Odstaw na 30 minut.
2. Jajka roztrzep z 8 łyżkami wody i szczyptą soli. Na 2 łyżkach oleju usmaż omlet i pokrój w paski. Na reszcie oleju podsmaż mięso, grzyby, posiekaną dymkę i chilli. Dodaj osączone pędy bambusa. Wlej bulion z mąką. Dopraw przyprawą chińską. Gotuj z 10 minut. Dodaj omlet i podgrzej.
Smacznego!!!