Składniki
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 i 1/2 proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1/2 łyżeczki soli
- 2/3 szklanki tłuszczu
- 2 szklanki zsiadłego mleka
- 2 substytuty jajek
- 2/3 szklanki brązowego cukru
Sposób przygotowania
1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Przygotowujemy foremki na mufinki.
2. Łączymy suche składniki oprócz cukru i odstawiamy.
3. Miksujemy dokładnie tłuszcz”mleko”, jajka i cukier dodajemy pozostałe składniki i lekko mieszamy.
4. Napełniamy foremki do 2/3 wysokości i pieczemy przez 25 minut.
5. Można podawać na gorąco lub na zimno.
Smacznego!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 25 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 24