Składniki
- 1 kubek musu z 3 średniej wielkości gruszek
- 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu wanilii
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1/3 kubka oleju
- 1 kubek mąki pszennej
- ½ kubka mąki owsianej
- 2 płaskie łyżeczki naturalnego proszku do pieczenia
- 3 łyżki drobnego cukru
- 1 łyżeczka imbiru w proszku
- ½ kubka suszonej żurawiny
Sposób przygotowania
Przepis w diecie bez jaj, mleka krowiego, soi, kakao
Gruszki obrać, oczyścić z gniazd, zmiksować (można zetrzeć na tarce)
Dodać ekstrakt wanilii, syrop klonowy i olej, wymieszać
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cukier, imbir i wymieszać
Wlać mokre składniki do suchych wymieszać do połączenia się składników, dosypując żurawinę
Nagrzać piekarnik do 180C
Wyłożyć 24 zagłębienia w formie do muffinek papierowymi papilotkami
Wypełnić papilotki ciastem /jak na zdjęciu/
Piec przez 25 minut do czasu gdy będą rumiane
Przełożyć muffinki do wystygnięcia, najlepiej na drewnianą kratkę
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 25 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 24