Składniki

  • 1 kg filetów rybnych
  • 4 marchewki
  • duży kawałek selera
  • duża pietruszka
  • 5 ziaren ziela ang.
  • 2 liście laurowe
  • ok.150ml koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki musztardy
  • olej
  • przyprawy: sól, pieprz, vegeta, magii
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta

Opis wykonania

1. Filet myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na kawałki. Oprószamy solą. Panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

2. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do garnka. Wlewamy szklankę oleju i dolewamy tyle wody, aby warzywa było lekko przykryte. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do miękkości.

3. Do warzyw dodajemy musztardę i koncentrat pomidorowy, mieszamy. Doprawiamy vegetą i magi, pieprzem. Chwilę gotujemy .

Rybę i warzywa układamy warstwowo na przemian.

Smacznego!