Składniki
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • pół szklanki „mleka”
  • pół szklanki wody
  • szczypta soli
  • NADZIENIE DO NALEŚNIKÓW
  • 15 g imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g marchewki
  • 4 gałązki selera naciowego
  • pęczek dymki
  • 120 g kukurydzy w małych kolbach w zalewie
  • 30 g kiełków sojowych
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki słodkiego sosu chilli
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki wywaru warzywnego
  • 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania

1. Z mąki, jajek ,”mleka” i wody oraz z szczypty soli robimy ciasto. Odstawiamy na jakąś chwile by odpoczęło.

NADZIENIE

W tym czasie czyścimy imbir, czosnek, marchew i seler naciowy. Imbir i czosnek ścieramy na drobnej tarce. Marchew i dymki kroimy w cienkie długie paseczki. Seler naciowy kroimy w pałeczki, kukurydzę przekrawamy na pół.

2. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej sezamowy, szybko podsmażamy na nim czosnek i imbir, dodajemy też marchew, dymkę, seler naciowy, kukurydzę i kiełki sojowe. Wszystko przez chwilę smażymy. Pod koniec wlewamy sos ostrygowy, sojowy i chili, dodajemy przecier pomidorowy. Odstawiamy w ciepłe miejsce.

3. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Faszerujemy je ciepłym nadzieniem, dekorujemy według uznania i podajemy.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 60 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.