Składniki
- 1 duża puszka łososia
- 3 lekko roztrzepane jajka
- 1,5 szklanki substytutu mleka
- 2 szklanki miękkich okruchów chlebowych
- 1 posiekana cebula
- 1 łyżka substytutu masła
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/4 łyżki przyprawy do drobiu
Sposób przygotowania
1. Łososia odsączamy i dzielimy na kawałki, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
2 Blaszkę do pieczenia chleby smarujemy olejem roślinnym.
3. Masę przekładamy do środka, formując na kształt chleba. Pieczemy około 50 minut w temp. 160 stopni.
RADA
Potrawa ta świetnie smakuje z musztardą dijońską lub chrzanem. A tym którzy nie muszą przestrzegać diety bez mlecznej polecam sos serowy.
SMACZNEGO 🙂
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 60 min.
Poziom trudności: średni
Liczba porcji: 2