Składniki
  • 200 g mąki kukurydzianej
  • 100 g bezmlecznej margaryny
  • szczypta soli
Sposób przygotowania

1. Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od wymieszania mąki z solą. Następnie zagniatamy je z tłuszczem i dodajemy taką ilość letniej wody, aby otrzymać zwarte ciasto.

2. Formujemy kulkę i wstawiamy ją na 20 minut do lodówki, po czym przystępujemy do wałkowania ciasta. 

3. Ciasto układamy na blasze uprzednio posmarowanej tłuszczem i pieczemy 10 minut w 160 stopniach Celsjusza.

4. Po ostudzeniu ciasto dekorujemy ulubionym kremem, który nas nie uczula.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 10 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 6

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.