Składniki
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 kg białej kapusty, pokrojonej i ugotowanej
  • 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (ugotowanej w stosunku 1 część kaszy na 3 części wody)
  • 2-3 jajka
  • przyprawy: sól, pieprz, kminek mielony, ostra papryka
Sposób przygotowania

Dieta bezglutenowa

Kapustę wycisnąć w rękach, aby jak najwięcej odsączyć z niej płynu. Dodatkowo poszatkować. Wymieszać mięso mielone, kapustę, ugotowaną kaszę. Doprawić solą i pieprzem. Formować małe kotleciki, smażyć na patelni na złoty kolor. Podawać z sosem, np. koperkowym.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 15 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.