Składniki
- podwójna pierś z kurczaka
- pół kalafiora
- łyżka curry
- łyżka oleju
- 2 łyżki mieszanki posiekanych ziół
- łyżka soku z cytryny
- sól,pieprz
- 2 łyżki masła
- 2 torebki mieszanki ryżu dzikiego i basmati
Opis wykonania
1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kalafiora podziel na małe różyczki i ugotuj we wrzątku przez około 7-10 minut.
2. Mięso pokrój w paski. Każde z nich z 1 strony skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
3. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i masło. Oprósz curry, włóż kalafiora i podsmaż.
4. Paski mięsa wyjmij z patelni i posyp ziołami, zwiń w ciasne roladki.
5. Roladki i różyczki kalafiora naprzemiennie nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 200 stopni C. Opiekaj około 10 minut. Podawaj z ryżem.
Smacznego!!!