Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • pół kalafiora
  • łyżka curry
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki mieszanki posiekanych ziół
  • łyżka soku z cytryny
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 2 torebki mieszanki ryżu dzikiego i basmati

Opis wykonania

1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kalafiora podziel na małe różyczki i ugotuj we wrzątku przez około 7-10 minut.

2. Mięso pokrój w paski. Każde z nich z 1 strony skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

3. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i masło. Oprósz curry, włóż kalafiora i podsmaż.

4. Paski mięsa wyjmij z patelni i posyp ziołami, zwiń w ciasne roladki.

5. Roladki i różyczki kalafiora naprzemiennie nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 200 stopni C. Opiekaj około 10 minut. Podawaj z ryżem.

Smacznego!!!