Składniki
- kaczka
- 25 dag mielonej wieprzowiny
- 4 suszone grzybki
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 2 jaja
- pół łyżeczki ostrej papryki
- sól do smaku
Sposób przygotowania
1. Kaczkę umyj i osusz kuchennym papierowym ręcznikiem.
2. Sos sojowy zmieszaj z solą i tą mieszaniną natrzyj tusze z zewnątrz i od wewnątrz.
3. Drobno pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie,dodaj (uprzednio namoczone)pokrojone w paski grzybki,czosnek wyciśnięty w prasce i zmielone mięso wieprzowe.Smaż aż mięso złapie złoty kolor.
4. Odstaw z ognia,wbij jaja,dodaj sos sojowy i paprykę .Wymieszaj.
5. Nadziej kaczkę farszem,zaszyj i piecz w piekarniku do miękkości w temperaturze 180 stopni C.Pod koniec należy ją zrumienić.
Smacznego!!!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 80 min.
Poziom trudności: średni
Liczba porcji: 4