Składniki
- filet halibuta około 25g
- duży mięsisty pomidor
- ćwierć szklanki wywaru warzywnego(moze byc z kostki)
- łyżeczka masłą
- pół łyżeczki oliwy z oliwek
- łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz
- kilka listków świeżej bazylii
- szczypta startej gałki musztardowej
Sposób przygotowania
1. Pomidor natnij na czubku na krzyż polej wrzątkiem i obierz ze skórki,pokrój na grube plastry .
2. Małe naczynie do zapiekania posmaruj oliwa, ułóż na dnie pomidor, dopraw go sola , cukrem i bazylia.
3. Rybę umyj,osusz papierowym ręcznikiem, skrop sokiem cytrynowym,posyp starta gałka muszkatołowa.
4. Wlej do pomidorów wywar, na wierzchu ułóż rybę i kawałek masła , zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 15 minut.
Smacznego!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 30 min.
Poziom trudności: średni
Liczba porcji: 1