Składniki
- Szklanka mąki orkiszowej
- szklanka mleka zbożowego(ryżowe, sojowe, migdałowe czy jakie kto lubi)
- dwie łyżeczko oleju
- dowolny słód (ilość według uznania)
- dojrzały banan
- dojrzałe avokado
- łyżeczka kakao (można dać więcej jeśli ktoś ma ochotę, ale uwaga żeby nie przesadzić bo mus zrobi się za kwaśny)
- płatki migdałowe (opcjonalnie)
Opis wykonania
Przygotowujemy gofry, miksujemy mąkę z mlekiem zbożowym, olejem i słodzimy ciasto słodem. Smażymy w gofrownicy.
Przygotowujemy mus, widelcem rozdrabniamy dojrzałe avokado i banana, dodajemy kakao i całość mieszamy. Słodzimy naszym słodem według uznania, pamiętajmy jednak,że banan już jest intensywnie słodki więc nie przesłodźmy 😉 Opcjonalnie można dodać jeszcze płatków migdałowych. Serwować od razu na gofry lub schłodzić w lodówce.
Smacznego:D