Składniki

  • Szklanka mąki orkiszowej
  • szklanka mleka zbożowego(ryżowe, sojowe, migdałowe czy jakie kto lubi)
  • dwie łyżeczko oleju
  • dowolny słód (ilość według uznania)
  • dojrzały banan
  • dojrzałe avokado
  • łyżeczka kakao (można dać więcej jeśli ktoś ma ochotę, ale uwaga żeby nie przesadzić bo mus zrobi się za kwaśny)
  • płatki migdałowe (opcjonalnie)

Opis wykonania

Przygotowujemy gofry, miksujemy mąkę z mlekiem zbożowym, olejem i słodzimy ciasto słodem. Smażymy w gofrownicy.

Przygotowujemy mus, widelcem rozdrabniamy dojrzałe avokado i banana, dodajemy kakao i całość mieszamy. Słodzimy naszym słodem według uznania, pamiętajmy jednak,że banan już jest intensywnie słodki więc nie przesłodźmy 😉 Opcjonalnie można dodać jeszcze płatków migdałowych. Serwować od razu na gofry lub schłodzić w lodówce.

Smacznego:D