Składniki
- paczka biszkoptów
- śmietana 18 -proc., 250 ml – może być sojowa
- szklanka mleka lub zamiennika owsianego, sojowego, ryżowego
- 1 łyżka żelatyny
- 1/4 szklanki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
Sposób przygotowania
Mleko połącz z żelatyną i cukrami. Odstaw na 10 minut . Zagotuj, ostudź. Dodaj śmietanę, wymieszaj .
Galaretki rozpuść osobno każdą w półtorej szklanki wody. Gdy zastygną , pokrój w kostkę, dodaj do masy, wymieszaj.
Masę przełóż na blachę uprzednio wyłożoną biszkoptami.
Włóż do lodówki na min. 1 godzinę.
Smacznego 🙂
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 45 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 6