Składniki
  • paczka biszkoptów
  • śmietana 18 -proc., 250 ml – może być sojowa
  • szklanka mleka lub zamiennika owsianego, sojowego, ryżowego
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
Sposób przygotowania

Mleko połącz z żelatyną i cukrami. Odstaw na 10 minut . Zagotuj, ostudź. Dodaj śmietanę, wymieszaj .
Galaretki rozpuść osobno każdą w półtorej szklanki wody. Gdy zastygną , pokrój w kostkę, dodaj do masy, wymieszaj.

Masę przełóż na blachę uprzednio wyłożoną biszkoptami.
Włóż do lodówki na min. 1 godzinę.

Smacznego 🙂

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 45 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 6

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.