Składniki
- dorsz filet
- marchewka 4-5 szt
- sok z cytryny
- skórka z cytryny
- sól morska
- pieprz kolorowy ziarnisty
- ziemniak 1-2 szt
- kolendra
- olej lniany
Sposób przygotowania
Filet z dorsza myjemy osuszamy . Solimy doprawiamy pieprzem do smaku i gotujemy na parze. Po ugotowaniu wykładamy na talerze i kropimy cytryną .
Marchewki i ziemniaka obieramy kroimy na mniejsze części wtedy szybciej się ugotuje.Gotujemy w małej ilości wody . Gdy warzywa są miękkie a woda prawie odparowała miksujemy warzywa. Dodajemy olej lniany ,sproszkowaną kolendrę , sól,pieprz i sok z cytryny do smaku . Miksujemy . Podajemy na dorszu .
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 25 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 2