Składniki
- kolba cykorii
- pół pomarańczy
- 2 łyżki orzechów włoskich lub laskowych
- kawałek czerwonej papryki
- NA SOS:
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka majonezu
- sól,szczypta cukru i pieprz
Sposób przygotowania
1. Jogurt wymieszaj z majonezem,dopraw solą cukrem i pieprzem.
2. Podziel cykorię na pojedyncze listki i pokrój je w centymetrowe kawałki.Pokrój także obraną połówkę pomarańczy (jeśli to możliwe ostrym nożem usuń błonki z każdej cząstki)
3. Wysyp na suchą patelnię orzechy, powinny stać się chrupkie. Wtedy posiekaj je lub pokrusz palcami.
4. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki, polej sosem i ponownie wymieszaj.Sałatka może chwilkę postać,ale też można ją zjadać od razu.
Smacznego!!!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 15 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 2