Składniki
- 1 mała cukinia
- 2-3 średnie pomidory
- 5-8 moreli
- 2 łyżki oleju lub oliwy do posmarowania folii
- starty żółty ser do posypania
- suszony tymianek i majeranek
- sól do smaku
Sposób przygotowania
1. Obraną cukinię kroimy wzdłuż na połowę i łyżeczką wydrążamy gniazdka nasienne. W ich miejsce wkładamy drobno pokrojone pomidory i morele, które posypujemy tymiankiem i majerankiem oraz solimy.
2. Połówki cukinii łączymy w całość i szczelnie zawijamy w aluminiową folię. Kładziemy na gorącym ruszcie grilla i pieczemy 30-40 minut przewracając.
3. Odwijamy cukinię z foli, dzielimy na porcje. Przed podaniem posypujemy żółtym serem. Podobnie można przygotować faszerowane ogórki czy bakłażany.
Smacznego!!!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 50 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 2