Składniki

Składniki

  • 4 cienkie, duże sznycle z indyka
  • 4 plastry szynki
  • 4 plastry sera maślanego
  • trata bułka orkiszowa bez drożdży
  • 1 jajko
  • mleko
  • mąka orkiszowa
  • olej rzepakowy
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Na sznycle z indyka kładziemy po plastrze szynki i sera. Składamy, spinamy wykałaczką.

Wyjmujemy 3 talerze do zupy: do pierwszego sypiemy mąkę, do drugiego wlewamy jajko wymieszane z niewielką ilością mleka, a do trzeciego sypiemy tartą bułkę. Sznycle panierujemy w podanej kolejności- najpierw obtaczamy starannie z obu stron w mące, potem w jajku z mlekiem i na końcu w tartej bułce.

Smażymy na gorącym oleju rzepakowym na złocisty kolor.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 20 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.