Składniki
Składniki
- 4 cienkie, duże sznycle z indyka
- 4 plastry szynki
- 4 plastry sera maślanego
- trata bułka orkiszowa bez drożdży
- 1 jajko
- mleko
- mąka orkiszowa
- olej rzepakowy
Sposób przygotowania
Opis wykonania
Na sznycle z indyka kładziemy po plastrze szynki i sera. Składamy, spinamy wykałaczką.
Wyjmujemy 3 talerze do zupy: do pierwszego sypiemy mąkę, do drugiego wlewamy jajko wymieszane z niewielką ilością mleka, a do trzeciego sypiemy tartą bułkę. Sznycle panierujemy w podanej kolejności- najpierw obtaczamy starannie z obu stron w mące, potem w jajku z mlekiem i na końcu w tartej bułce.
Smażymy na gorącym oleju rzepakowym na złocisty kolor.
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 20 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 4