Dieta. To słowo dla wielu osób brzmi jak przekleństwo. Muszą oni, bowiem nauczyć się żyć zupełnie inaczej niż wszyscy. Niektóre osoby mają alergię na gluten bądź też różne rodzaje nadwrażliwości na ten właśnie składnik. Aby żyć odpowiednio konieczne jest, więc wyeliminowanie z diety białka zbożowego, którym jest właśnie gluten. Znajduje się on w zbożach i wszystkich przetworach zbożowych. Jak więc żyć bez glutenu? Dzisiaj nie ma już w tym nic trudnego. Literatura specjalistyczna proponuje wiele rożnych jadłospisów, a w internecie ludzie prześcigają się w pomysłach na najlepsze i najsmaczniejsze przepisy, w których nie zawiera się gluten. Wystarczy nastawić się odpowiednio i znaleźć takie propozycje, które będą dla nas najlepsze. Życie bez glutenu prowadzi obecnie coraz więcej osób. Szczególnie trudno jest stosować takie wyrzeczenia u dzieci, które nie mogą poczuć prawdziwego smaku chleba czy innych pachnących smakołyków. W przypadku małych pacjentów jednakże często alergia mija, natomiast dorośli muszą nauczyć się żyć z takimi wymaganiami organizmu.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.