Składniki
- opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- jajko
- 16 świeżych lub mrożonych śliwek węgierek
- łyżka cukru pudru do posypania
Sposób przygotowania
1. Ciasto rozwiń z opakowania i podziel na 16 prostokątów.
2. Śliwki mrożone rozmroź, świeże umyj, wytrzyj i poprzecinaj na ćwiartki, nie docinaj jednak do końca.
3. Kawałki ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i poukładaj na nich skórką do dołu śliwki.
4. Piecz w piekarniku o temperaturze 180 stopni C do momentu kiedy ciastka się zarumienią.
5. Wyjęte z piekarnika ciastka, jeszcze ciepłe, posyp cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Dodatkowe informacje
1. Ciasto rozwiń z opakowania i podziel na 16 prostokątów.
2. Śliwki mrożone rozmroź, świeże umyj, wytrzyj i poprzecinaj na ćwiartki, nie docinaj jednak do końca.
3. Kawałki ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i poukładaj na nich skórką do dołu śliwki.
4. Piecz w piekarniku o temperaturze 180 stopni C do momentu kiedy ciastka się zarumienią.
5. Wyjęte z piekarnika ciastka, jeszcze ciepłe, posyp cukrem pudrem.
Smacznego!!!