Składniki
- 3 ugotowane lub upieczone buraki
- 3 kiszone ogórki
- mały ząbek czosnku
- łyżka koperku i pół cytryny
- 2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania
1. Ugotowane buraki obierz ze skórki,Pokrój je w kostkę jak na sałatkę jarzynową i lekko skrop sokiem cytrynowym (około 1 łyżki)
2. W taką samą kostkę pokrój obrane ze skórki ogórki kiszone.
3. Wymieszaj ogórki,buraki i przeciśnięty czosnek,siekany koperek i oliwę.W miarę potrzeby dodaj szczyptę soli i soku z cytryny.
RADA
Sałatka powinna postać kilka godzin ,a najlepiej do następnego dnia oczywiście przechowywana w lodówce pod szczelnym nakryciem.
Smacznego!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 15 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 3