Składniki
  • 2 kajzerki lub tak zwane paluchy
  • pół szklanki mleka
  • jajko
  • sól, pieprz i szczypta ostra papryka
  • 2 pełne łyżki startego żółtego sera
Sposób przygotowania

1. Odkrój wierzch bułek. 

2. Widelcem wymieszaj w salaterce mleko z jajkiem, dodaj sól i pieprz. Ułóż w płynie bułki miękką stroną do dołu.

3. Kiedy w bułki wsiąknie cały płyn, połóż na przekrojonej stronie plasterek sera lub posyp startym serem.

4. Zapiecz w piekarniku lub kuchence mikrofalowej. Kiedy ser zacznie się rumienić, bułki są gotowe, odczekaj chwilkę niech ostygną.

Smacznego!!!

RADA

Świetnie smakują z pieczarkami w środku:D

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 10 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.