Składniki
- 2 kajzerki lub tak zwane paluchy
- pół szklanki mleka
- jajko
- sól, pieprz i szczypta ostra papryka
- 2 pełne łyżki startego żółtego sera
Sposób przygotowania
1. Odkrój wierzch bułek.
2. Widelcem wymieszaj w salaterce mleko z jajkiem, dodaj sól i pieprz. Ułóż w płynie bułki miękką stroną do dołu.
3. Kiedy w bułki wsiąknie cały płyn, połóż na przekrojonej stronie plasterek sera lub posyp startym serem.
4. Zapiecz w piekarniku lub kuchence mikrofalowej. Kiedy ser zacznie się rumienić, bułki są gotowe, odczekaj chwilkę niech ostygną.
Smacznego!!!
RADA
Świetnie smakują z pieczarkami w środku:D
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 10 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 2