Składniki
- 6 małych kajzerek
- 30 dag pieczarek
- łyżka oliwy
- mała cebula lub dymka
- 2 łyżki tartej bułki
- 2 łyżki śmietany
- łyżka masła
- sól,pieprz
Sposób przygotowania
1. Cebulę posiekaj jak najdrobniej.Oczyszczone pieczarki poszatkuj w plasterki.
2. Podduś cebulę i pieczarki na maśle,dodaj śmietanę i tartą bułkę.Dopraw farsz solą i pieprzem.Uduszone pieczarki rozdrobnij w malakserze.
3.Pościnaj z bułek wierzchy,wybierz widelcem miąższ i w to miejsce nałóż farsz.Przykryj ściętymi wierzchami.
4. Bułeczki włóż na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C.
Smacznego!!!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 25 min.
Poziom trudności: średni
Liczba porcji: 6