Składniki
- 1 puszka tuńczyka około 35 g
- 1 mała cebula pokrojona w plasterki
- 1 łodyga selera naciowego pokrojona w plasterki
- 1/4 szklanki majonezu
- 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
- 1 łyżka musztardy
- Ciasto (przepis poniżej)
Opis wykonania
1. Przygotowujemy ciasto i rozdzielamy je na 3-4 kulki, odkładamy na bok. Tuńczyka odsączamy i łączymy z pozostałymi składnikami.
2. Ciasto rozwałkowujemy na 20cm kwadraty. Na każdym umieszczamy 1/3-1/4 pasty tuńczyka łączymy rogi razem i łączymy.
3. Folię do pieczenia skrapiamy delikatnie tłuszczem roślinnym, układamy paszteciki, tak aby się nie stykały i pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 190 stopni C, aż ładnie zbrązowieją.
PRZEPIS NA CIASTO
- 2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki tłuszczu
- 1/2 szklanki “mleka”
1. Łączymy suche składniki, do którego dodajemy “masło”, “mleko” i wyrabiamy ciasto.
2. Umieszczamy na stole lub stolnicy oprószonej mąką, lekko ugniatamy i rozwałkowujemy.
Smacznego!!!