Składniki

  • filet halibuta około 25g
  • duży mięsisty pomidor
  • ćwierć szklanki wywaru warzywnego(moze byc z kostki)
  • łyżeczka masłą
  • pół łyżeczki oliwy z oliwek
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • kilka listków świeżej bazylii
  • szczypta startej gałki musztardowej

Opis wykonania

1. Pomidor natnij na czubku na krzyż polej wrzątkiem i obierz ze skórki,pokrój na grube plastry .
2. Małe naczynie do zapiekania posmaruj oliwa, ułóż na dnie pomidor, dopraw go sola , cukrem i bazylia.
3. Rybę umyj,osusz papierowym ręcznikiem, skrop sokiem cytrynowym,posyp starta gałka muszkatołowa.
4. Wlej do pomidorów wywar, na wierzchu ułóż rybę i kawałek masła , zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 15 minut.

Smacznego!