Składniki
- tuńczyk 1 puszka
- słonecznik łuskany 2 łyżki
- 4 łyżki kukurydzy w puszki
- 1/2 szt papryka żółta,
- natka pietruszki,
- pieprz ,sól
- ser biały 1kostka
Sposób przygotowania
Ser biały kruszymy i dusimy widelcem. Tuńczyka wyciągamy z puszki i łączymy z twarożkiem. Dobrze mieszamy. Dodajemy odsączona kukurydzę. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Dodajemy paprykę do sałątki. Wszystkie składniki dobrze mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ziarna słonecznika prażymy na patelni i dodajemy do sałątki mieszamy i dodajemy posiekana natkę pietruszki. Chłodzimy.
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 15 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 4