Składniki
Składniki
- 1 szklanka masła migdałowego (lub orzechowego)
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 1/2 szklanki syropu klonowego lub miodu
- 1/4 szklanki nierafinowanego oleju słonecznikowego
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
- 1 łyżka stołowa wanilii
- 1/3 szklanki wody
- 1 szklanka mąki z kwinoi
- 1/2 szklanki posiekanych prażonych migdałów
- 9 całych migdałów bez łusek
Sposób przygotowania
Opis wykonania
Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C. W małej misce mieszamy masło migdałowe, miód lub syrop, olej i wanilię. Dodajemy sól, make i migdały, dokładnie mieszamy. Dłońmi formujemy małe ciasteczka i układamy je na natłuszczonym pergaminie. Przekrojone na pół migdały wkładamy do każdego ciasteczka. Pieczemy przez 12-15 minut lub do zbrązowienia.
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 30 min.
Poziom trudności: średni
Liczba porcji: 18