Składniki
- 300 g mąki pszennej
- 2 łyżki oleju
- 2 jajka
- pół szklanki „mleka”
- pół szklanki wody
- szczypta soli
- NADZIENIE DO NALEŚNIKÓW
- 15 g imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 200 g marchewki
- 4 gałązki selera naciowego
- pęczek dymki
- 120 g kukurydzy w małych kolbach w zalewie
- 30 g kiełków sojowych
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki słodkiego sosu chilli
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki wywaru warzywnego
- 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania
1. Z mąki, jajek ,”mleka” i wody oraz z szczypty soli robimy ciasto. Odstawiamy na jakąś chwile by odpoczęło.
NADZIENIE
W tym czasie czyścimy imbir, czosnek, marchew i seler naciowy. Imbir i czosnek ścieramy na drobnej tarce. Marchew i dymki kroimy w cienkie długie paseczki. Seler naciowy kroimy w pałeczki, kukurydzę przekrawamy na pół.
2. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej sezamowy, szybko podsmażamy na nim czosnek i imbir, dodajemy też marchew, dymkę, seler naciowy, kukurydzę i kiełki sojowe. Wszystko przez chwilę smażymy. Pod koniec wlewamy sos ostrygowy, sojowy i chili, dodajemy przecier pomidorowy. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
3. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Faszerujemy je ciepłym nadzieniem, dekorujemy według uznania i podajemy.
Smacznego!!!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 60 min.
Poziom trudności: średni
Liczba porcji: 4