Składniki
- 1 duży bakłażan
- 1 szklanka pieczarek pokrojonych w plasterki
- 1/4 szklanki siekanej cebuli
- 1/4 szklanki zielonej papryki
- 1 wyciśnięty ząbek czosnku
- 1 łyżka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
- 1/4 szklanki papryki pimento
- 1/4 łyżki świeżo zmielonego pieprzu
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki „masła”
- 1/2 szklanki bułki tartej
Sposób przygotowania
1. Bakłażana myjemy i rozcinamy wzdłuż na pół. Usuwamy miąższ.
2. Bakłażana, cebulę, paprykę oraz czosnek wrzucamy do garnka. Dodajemy 1/4 szklanki wody. Gotujemy na parze przez około 10 minut.
3. Mieszamy razem mąkę, pimento oraz przyprawy i nadziewamy kabaczka. Na wierzchu posypujemy bułką tartą i „masłem”.
4. Pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze około 180 st. C.
Smacznego!!!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 35 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 4