Składniki

Składniki

  • 170 g kokosów w proszku
  • 600 ml wody lub 2 puszki mleka kokosowego
  • 85 g cukru pudru
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka rumu (lub rumu kokosowego)
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Zamiast mleka kokosowego z puszki lepiej użyć kokosów w proszku rozdrobnionych w 600 ml wody – smak będzie lepszy, bardziej wyrazisty – dodajemy cukier i wiórki i podgrzewamy na średnim ogniu aż cukier się rozpuści; dolewamy rum, odstawiamy do ostygnięcia i chłodzimy min. 30 min.
Najlepiej zamrażać w urządzeniu do robienia lodów.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 5 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 5

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.