Składniki

Składniki

  • szklanka bezglutenowej mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki rozpuszczonej margaryny
  • 2 duże jajka
  • łyżka octu
  • owoce
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Ubić przez ok. 10 minut żółtka z cukrem na puszystą masę. Dodawać po łyżce mąki bezglutenowej wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dodać roztopioną chłodną margarynę, łyżkę octu, ubitą na sztywno pianę z białek – i wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do średniej wielkości blaszki lub tortownicy, ułożyć gęsto owoce. Piec w nagrzanym piekarniku (temp.ok. 160 st. C) ok.30 minut. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 60 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 12

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.