Składniki
- 2 szklanki mąki jęczmiennej
- 1/3 szklanki mleka w proszku
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez dodatku mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
- 1 szklanka zastępnika mleka
- 2 łyżi stołowe oleju kanola
Sposób przygotowania
Mieszamy suche składniki i odstawiamy je na bok. Miksujemy ostatnie 3 składniki i dodajemy je do suchych produktów, wyrabiając delikatne ciasto. Dłonie posypujemy mąka i dzielimy ciasto na 4 równe części. Z każdej części formuje się płaskie placki i układa na natłuszczonym pergaminie.
Pieczemy w 160 stopniach Celsjusza przez 10 min. Następnie bochenki chleba się studzi.
Smacznego!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 30 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 4