Składniki
  • 400 g filetu z łososia
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • po 1/2 puszki kukurydzy i groszku
  • 100 g twarogu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 jajko
  • 50g bułki tartej
  • sól,pieprz
  • oliwa z oliwek do smażenia
Sposób przygotowania

1. Dymki oczyscić ,obrać i drobno pokroić .Szczypiorek umyć i posiekać.Kukurydzę i groszek osączyć .Filet z łososia umyć,osuszyć i zemleć w maszynce.Twaróg również przepuścić przez maszynkę do mielenia.
2. Zmielony twaróg i łososia połączyć ze sobą.Dodać pokrojone dymki,kukurydzę,groszek,jajko,sok z cytryny i 6 łyżeczek bułki tartej.Wymieszać i doprawic solą i pieprzem.
3. Z powstałej masy uformować małe kotleciki (najlepiej wilgotnymi rękoma, będzie łatwiej je wyrobić).Następnie kotleciki obtaczać z każdej strony w bułce .Na patelni dobrze rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć kotleciki z obu stron na złoty kolor.Kotleciki po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika.

RADA
można podawać z ziemniakami lub ryzem.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 25 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 15

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.