Składniki
  • 6 małych kajzerek
  • 30 dag pieczarek
  • łyżka oliwy
  • mała cebula lub dymka
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżka masła
  • sól,pieprz
Sposób przygotowania

1. Cebulę posiekaj jak najdrobniej.Oczyszczone pieczarki poszatkuj w plasterki.

2. Podduś cebulę i pieczarki na maśle,dodaj śmietanę i tartą bułkę.Dopraw farsz solą i pieprzem.Uduszone pieczarki rozdrobnij w malakserze.

3.Pościnaj z bułek wierzchy,wybierz widelcem miąższ i w to miejsce nałóż farsz.Przykryj ściętymi wierzchami.

4. Bułeczki włóż na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 25 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 6

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.