Składniki
  • szklanka świeżego wyłuskanego groszku lub tyle samo mrożonego
  • sól,cukierdo gotowania
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka tartej bułki
Sposób przygotowania

1. Groszek zalej wrzącą wodą z cukrem i solą do smaku.Gotuj około 10-15 minut lub do momentu kiedy będzie miękki.
2. Tartą bułkę zrumień na suchej patelni, na koniec dodaj masło i wymieszaj.
3. Odcedź groszek i okraś go tartą bułką z masłem.

W ten sam sposób można podawać groszek z puszki, wystarczy odgrzać groszek wraz z zalewą po czym odcedzić i dalej postępować jak z mrożonym lub świeżym.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 20 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.