Składniki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • 1 łyżka otrąb pszennych
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • papryka w proszku
  • pieprz ,sól
  • 1 jajko
  • curry
  • zioła prowansalskie
Sposób przygotowania

1. Pierś z kurczaka opłukać po czym pokroić w bardzo drobną kostkę.Następnie oprószyć solą,pieprzem,curry i ziołami prowansalskimi.
2. Otręby,jajko i jogurt naturalny wymieszać z mięsem.Na rozgrzaną patelnie teflonową nakładać łyżką porcję masy.Placki smażyć z obu stron na złoty kolor.Potrawa idealnie nadaje sie dla osób stosujących dietę.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.