Składniki
- 1/2 kg mięsa wołowego
- 3 łyżeczki świeżego soku z cytryny
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1/4 szklanki wody
- 1/4 łyżeczki siekanego koperku
- 1/4 łyżeczki świeżego pieprzu
Sposób przygotowania
1. Łączymy wszystkie składniki za wyjątkiem mięsa, które obsmażamy i umieszczamy w dużym naczyniu lub plastikowej torbie. Zalewamy gotową marynatą.
2. Przykrywamy i wkładamy do lodówki na 6-8 godzin lub całą noc.
3. Rozgrzewamy grill. Ruszt smarujemy tłuszcz smarujemy tłuszczem roślinnym i umieszczamy około 7-10 cm nad zródłem ciepła. Co jakiś czas polewamy mięso marynatą i grillujemy przez około 10-15 minut do uzyskania pożądanej miękkości
Dobra rada:
Grillowaną wołowinę kroimy na cienkie plastry wzdłuż włókien.
Smacznego!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 25 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 4