Składniki
  • 4 kotlety wieprzowe
  • 1/4 szklanki selera pokrojonego na plasterki
  • 1/2 posiekanej cebuli
  • 50 dag przecieru pomidorowego
  • 1 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1 szkalnka białego ryzu
Sposób przygotowania

1. Z kotletów usuwamy zbędny tłuszcz. Rozgrzewamy dużą patelnie i smarujemy tłuszczem roślinnym. Dokładnie obsmażamy kotlety i zlewamy tłuszcz.Mięso zdejmujemy z patelni i trzymamy w ciepłym miejscu.
2. Cebulę i selera dusimy do miękkości, w razie potrzeby dodając nie wielką ilość wody. Dodajemy pozostałe składniki oraz kotlety. Całość zagotowujemy a następnie dusimy przez 25-30 minut.
4. Podajemy na gorącym ryżu.

Smacznego!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.