Składniki
- 4 kotlety wieprzowe
- 1/4 szklanki selera pokrojonego na plasterki
- 1/2 posiekanej cebuli
- 50 dag przecieru pomidorowego
- 1 1/2 szklanki wody
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki bazylii
- 1 szkalnka białego ryzu
Sposób przygotowania
1. Z kotletów usuwamy zbędny tłuszcz. Rozgrzewamy dużą patelnie i smarujemy tłuszczem roślinnym. Dokładnie obsmażamy kotlety i zlewamy tłuszcz.Mięso zdejmujemy z patelni i trzymamy w ciepłym miejscu.
2. Cebulę i selera dusimy do miękkości, w razie potrzeby dodając nie wielką ilość wody. Dodajemy pozostałe składniki oraz kotlety. Całość zagotowujemy a następnie dusimy przez 25-30 minut.
4. Podajemy na gorącym ryżu.
Smacznego!
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 30 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 4